Matbloggtoppen

torsdag 21. oktober 2010

Jentene disker opp med lammecarrè!!

Mandag 18.10

Etter en god frokost tok vi taxi til Metro, som er det samme som Storcash hjemme i Norge. vi håpet på å finne lam, og det gjorde vi!! endelig!
etter at vi fikk lagt fra oss det vi handlet, tok vi turen ned til Àrkàd igjen. kjøpte flere klær og julegaver :) spiste italiensk lunsj. og jeg fikk meg en hau med nye smykker og øredobber, hehe.



da vi kom hjem var det på tide å begynne med middagen. Tore og Thomas var selvfølgelig invitert, og etterpå ble det baileys og Party Alias. guttene vant med 2 poeng, hehe.
maten var kjempe god, og det er alltid ekstra kjekt når vi har laget den selv.





LAMMECARRÈ MED POTETSTAPPE, RØDVINSSAUS OG DAMPEDE GRØNNSAKER

4 personer

800 gram lammecarrè
1 løk
2 fedd hvitløk
1 liter vann
smør
fersk rosmarin
salt
pepper

finhakk 1 fedd hvitløk og 3-4 stilker rosmarin. gni dette inn i lammet sammen med salt og pepper. brun kjøttet på begge sider i en stekepanne med smør.
ha litt smør, pepper, rosmarin, grovkutta løk og hvitløk i en ildfast form sammen med kjøttet. hell over vann og sett det i ovnen. kjøttet skal stekes på 170 grader i ca 15 minutter. la kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i passe stykker.



RØDVINSSAUS

4 pers

2 sjalottløk
5 dl rødvin
5 dl lammekraft eller annen kraft, det kommer ann på hva du skal ha det til.
salt og pepper

finhakk sjalottløken og ha det i en stekepanne, hell på rødvin og kok dette sammen til det blir en slags marmelade. ha så i kraften og kok dette til ca halvparten av mengden. smak til med salt og pepper.



DAMPEDE GRØNNSAKER

1 brokkoli
1 rødløk
1 paprika

grovhakk grønnsakene og ha dem i en gryte sammen med en klatt smør, 1 dl vann og litt salt. kok dette i ca 5 minutter med lokk. du kan selvfølgelig bruke hvilke grønnsaker du vil :)





oppskriften på potetstappe finner du her

3 kommentarer:

  1. Yum, såg godt ut:D Må prøves ein gang eg har penger (og tid) te d:p Hehe

    SvarSlett
  2. Skal si, handling av julegaver allerede nå? Kjenner jeg ble en smule stresset nå. Har ikke gitt julegavene en tanke enda ;)

    SvarSlett
  3. fy ssøren , d e fantastisk godt me lammecarre!! så d mååå du bare prøva ein dag.

    sant nåkk d sara, men siden eg e på ferie og shopping står høgt poå listå + d e superbillig her så tenkte me why not :D e jo kos og då!!

    SvarSlett