Matbloggtoppen

søndag 26. september 2010

Biff med tilbehørJEG ELSKER KJØTT!!! spesiellt en god og saftig biff! den skal være rosa inni, godt kryddret med pepper og hvitløk og skal serveres med en god saus og noen herlige hjemmelagede fløtegratinerte poteter! dagen min er herved reddet!!

Big Horn steak house er en restaurant jeg kan anbefale. jeg har hørt noen negative kommentarer der ute, men jeg har bare positive opplevelser der!

BIFF MED TILBEHØR

til 2 personer

150 til 200 gram biff per person
entrecote, mørbrad, indrefilet eller ytrefilet
(dette er ganske individuellt både hvor mye du vil ha og hvilken biff du vil ha)
salt, pepper og hvitløk

jeg foretrekker entrecote, den er billigst og jeg liker at den har mye fett i seg. jeg steker biffen slik at den blir rosa inni.
kryddre den helst dagen før med grovkvernet pepper, salt og hvitløk, gjerne i en pose med andre urter og litt olje. da får den en god marinade med mye smak som vil trekke inn i kjøttet.

bruk høy varme slik at porene blir stengt og saften holder seg i biffen. steker du den sakte vil den bli tørr og seig som en skosåle.
stek den i smør til det pipler saft ut av biffen, da snur du den. stek den til det kommer saft ut igjen, så er den perfekt for meg. bare ett par minutter på hver side. vis du vil ha den mer stekt så skrur du ned varmen og steker den noen minutter til på hver side.

i kokkeyrket bruker de temperaturer og fingerfølelse for og se når biffen er ferdig, men det gidder ikke jeg sette meg inn i for jeg vet jo hvordan jeg vil ha biffen min :)


FLØTEGRATINERTE POTETER

til 2 personer

6 poteter
2 dl fløte
salt
pepper
1 fedd hvitløk
100 gram reven ost

skrell potetene og kutt dem i tynne skiver. kok dem møre, ca 10 minutter. ha dem i en ildfast form sammen med krydder og hell på fløte. dryss ost på til slutt. stek den i ovnen på 225 grader i 45 min. med aluminiumsfolie over. når det er 15 min igjen tar du av folien og steker den til osten er gyllen.MAIS

1 boks mais
smør
paprikakydder
salt
pepper
hvitløk

mais er godt tilbehør til biff. smelt litt smør i en kasserolle, ha i maiskornene og tilsett krydderet. la det surre litt i 2 minutter. sil av noe av smøret før du legger det på tallerkenen, med mindre du vil ha det med da såklart!BAKTE TOMATER

til 2 tallerkener

1 stor tomat
salt
pepper
hvitløk
persille
olje, helst solsikke, raps eller maisolje.

del tomatene i to. ha dem i en ildfast form og ha på krydder og så olje. dekk med aluminiumsfolie. stekes på 200 grader i ca 20 minutt. kan også has i ovnen sammen med fløtepotetene.
2 kommentarer:

  1. Etter å lest dette ble jeg sulten, må prøves i helga

    SvarSlett
  2. Nam Mariann :) havna jo plutselig inne på bloggen din igjen etter litt mais og biff googling :P
    Klem fra übis ��

    SvarSlett