Matbloggtoppen

torsdag 23. september 2010

egg uten plomme del 2

Min gode venn Trond Petter klarte ikke å la vær. etter at han hadde lest innlegget mitt om egget uten plomme i går, så måtte han finne svaret! og jammen meg det gjorde han også! han fant en nettside der folk kan sende inn spørsmål som omhandler fjørfe og sånn, og her var svaret!





EGG MED TO ELLER FLERE EGGEPLOMMER

dette er en feil. det kan skje når eggløsningen går for fort, eller når en eggeplomme på en eller annen måte blir borte, og får følge av den neste eggeplomme. dobble plommer kan være av en unghøne hvor den produktive syklusen ennå ikke er godt nåkk synkronisert. det kan også være arvelig. Av og til inneholder et egg mer enn to eggeplommer. Det største antallet av eggeplommer funnet i ett egg er hele ni
stykker.


EGG UTEN EGGEPLOMME

slike egg er ofte en unghønes første forsøk, produsert før legge-mekanismen er klar. for en moden høne er et egg uten plomme lite sannsynlig, men det kan oppstå hvis en bit av de reproduktive vevene brytes bort. da stimuleres egget til produsere vev som blir behandlet som en eggeplomme, men som ikke er det. du kan se at dette har skjedd ved at det er gråaktig inni egget. I gamle dager ble egg uten plomme kallt for hane-egg.

for mer info gå til denne siden :
http://www.poultryhelp.com/oddeggs.html




2 kommentarer:

  1. Takk! For oss små nyskjerrige sjeler, var det godt å få roet cellene ;) bra skrevet! :)

    SvarSlett
  2. takk til google translate ;D hoho

    SvarSlett