Matbloggtoppen

onsdag 29. september 2010

Squash



Fakta om...

squash er en fantastisk grønnsak som hører til i gresskarfamilien. den har flere navn, blandt annet zucchini på italiensk. den har i grunnen veldig lite smak, men når den blir tilberedt på den rette måten med mye krydder og diverse så blir den en smaksbombe! Squash ligner på en agurk i utseende, men er noe kortere og formen er rund eller sekskantet. Fruktkjøttet har en fast og jevn konsistens med en nøytral smak. Fargen på skallet er mørkegrønn, grønnstripet eller gul. den inneholder ca 95% vann, har mye jern i seg og noe A-, B- og C-vitaminer.
den grønne squashen kan brukes på samme måte som en agurk. funker fint i salater ol. det er denne som er best og bruke rå, mens den gule helst bør varmebehandles. den passer ypperlig til kjøtt og fisk og i wok med andre grønnsaker. du har kansje hørt om den franske grønnsaksgryta ratatouille, her er det ett must med squash.


STEKT SQUASH

til 2 forretter/4 skiver squash

4 tykke skiver squash
salt
pepper
hvitløk
dill
chilli
sitron
matolje



her gjelder det og ha på så mye krydder DU ønsker. noen liker mye salt andre liker mye chilli. ha på det du ønsker selv. del squash opp i 4 tykke skiver. stek dem på svak varme med mye olje/smør. kryddre dem med det du måtte ønske. la dem steke på svak varme, på den ene siden, til du ser at de begynner og bli ganske myke. da snur du dem og lar dem steke i 1 min. det kan fort bli ødelagt viss du steker krydderet for mye. ha 2 squash på hver tallerken og pynt med litt paprika i skiver eller noe annet. det er mye du kan gjøre med denne forretten for og gjøre den enda bedre. da har du en utrolig god og smaksrik forrett.










2 kommentarer:

  1. Maja duppe an i egg å steike an i masse olja og, d va kanongodt!! :-D elle va d auberginen d kanskje? Jo, eg trur d va auberginen...

    SvarSlett
  2. begge deler :P hu jor d når hu dyrka på Killingland. fysst i egg og så me masse krydder på. NAMM!

    SvarSlett