Matbloggtoppen

mandag 22. november 2010

Serrano skinke

her kommer det oppskrift på to forretter som er veldig enkle og utrolig gode! de kan også brukes sammen med de fleste hovedretter. Serrano skinke er noe fantastisk som jeg ikke oppdaget før jeg var på ferie i Sevilla i Spania for noen år siden. det har en så utrolig god å egen smak og passer godt som snacks!

AVOKADO MED SPEKESKINKE
2 personer

1 avokado
2 store skiver serrano skinke eller en annen spekeskinke
1/4 rødløk
1/2 tomat
1 fedd hvitløk
2 ss rømme
salt
pepper
2 trepinner

del avokadoen i to og skrap ut kjøttet. pass på at skallet ikke blir ødelagt, da du skal bruke dette senere. kutt avokadokjøttet opp i terninger og gjør det samme med tomat og rødløk. bland dette sammen og tilsett rømme sammen med krydder. ha fyllet i avokadoskallene. tre skinken på hver sin pinne og stikk den nedi avokadoene. da har du en spennende god forrett :)



det fins mange forskjellige måter å lage fyllet på. gå til disse to sidene for og lese mer om avokado og kansje du vil prøve en av di andre avokadosalatene:

og
Avokadosalat


ASPARGES MED SERRANO
2 personer

4 stk grønn asparges
4 skiver serranoskinke
ost skåret i staver (du kan bruke den osten du ønsker)

rens aspargesene og kutt av enden. skrell den nederste delen med en potetskreller. kok dem i saltet vann i ca 5 minutter, før du har dem i kaldt vann for å kjøle dem helt ned.
ha 2 asparges og ost i en bundt, surr serrano rundt og server på fat, gjerne med en hjemmelaget hvitløksdressing :)


Fakta om...

Serrano skinke (Jamón Serrano) er en spekeskinke som er laget høyt oppe i fjellene i Spania. det er derfor den har fått navnet Serrano.
det finnes mange lokale varianter, men som oftest blir den førs dekket med salt i noen uker for å bli kvitt det meste av fuktigheten, før den blir hengt opp til tørking i 6 måneder. den blir så lagret på et kaldt og tørt sted fra 6 til 18 måneder, alt etter klima og hvilke sort serrano det skal lages.
den har en veldig spesiell smak som kommer av at grisen blir foret med nøtter og mais.

serrano skinke







3 kommentarer: