Matbloggtoppen

onsdag 3. november 2010

Biffsnadder!

dette er skikkelig god helgemat å så er det så utrolig enkelt å lage!
rett og slett en perfekt begynnelse på en gøyal kveld :)
vi fikk litt panikk siden vi ikke fikk tak i peppersaus på butikken. de visste ikke hva det var en gang!? så bra at jeg kan improvisere, så da ble det hjemmelaget peppersaus. MYE bedre!





min siste fredag på besøk hos Mirijam og Thomas. Tore var selvfølgelig invitert. snille Tore tok med seg vin, som riktignokk var nesten tom ;)
vi spiste opp alt sammen og etterpå var det tid for å se Nytt på Nytt og Hjerte til hjerte. da tv-tittingen var unnagjordt var det spillene UNO og Alias som var tingen. UNO ble spillt som en drikkelek med alkohol, veldi morsomt siden det fort kan bli en person som må drikke oftere enn andre! det går da ut på at du må ta en slurk av drinken din hver gang du må trekke ett kort. ellers så fungerer spillet som det pleier. det ble servert mojito laget av meg og strawberry daiquiri laget av Mirijam. guttene drakk på bison-gress vodka, altså en vodka som er laget på gress fra jordene som bisonoksen går på. for ikke og glemme gresset de har valgt å putte oppi flasken da, usj...



en riktig hyggelig kveld :)


BIFFSNADDER

4 personer

1 kg pommes frites
600 gram oksekjøtt (eller det kjøttet du selv måtte ønske)
1 paprika
1/2 rødløk
salt
pepper
hvitløk

du kan lage pommes frites selv her, eller du kan kjøpe ferdige poser i frysedisken som ofte er like så greit. skjær kjøttet i strimler og stek det med litt salt og mye pepper. det samler seg endel vann når du steker kjøttet, ha dette til siden så det kan brukes i sausen. skjær grønnsakene i strimler og stek dette sammen med kjøttet mot slutten, ha i hvitløk. serveres med peppersaus.





PEPPERSAUS

4 porsjoner

3 ss hel pepper
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 liter kraft eller buljong
salt
pepper
en skvett fløte

smelt smøret og la det bli brunt, men ikke svi det for mye. ha i hel pepper, knus noen av pepperkornene. ha så i hvetemel og spe med kraft. la det koke i rundt 10 min. ha i en skvett fløte mot slutten (kan droppes)









1 kommentar: