Matbloggtoppen

søndag 26. september 2010

HVITLØK...

... er helt fantastisk!
siden jeg bruker denne fantastiske urten så mye, synes jeg den fortjener ett innlegg helt for seg selv.



Fakta om...

Hvitløk er da en plante i løkfamilien som har veldig mange helsemessige fordeler:
risikoen for å pådra seg forkjølelse minsker med 50% vis du spiser hvitløk regelmessig. og om du likevel skulle bli forkjølet så blir du fortere frisk.
hvitløk er også rene hjertemedisinen, blodårene "slapper mer av" og hjertet trenger ikke jobbe så hardt. det reduserer også blodtrykket. det motvirker svulster med 33% og enkelte kreft typer som mage-, tykktarm-, bukspyttkjertel- og brystkreft.
hvitløken skal visst gjøre livet lettere for folk med pollenallergi og den holder også flåtten borte :) for de fleste vertfall.
Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler ca 1 fedd frisk hvitløk til dagen!
så sett i gang og spis hvitløk folkens!

Hvitløk er en av de eldste kulturplantene på jorden og kommer fra Sentral-Asia. den dyrkes over store deler av verden. Hvitløk blir mye brukt som medisin og i helsekost foruten og være en viktig del innenfor matfaget. den inneholder B- og C-vitaminer og flere mineraler som jern, fosfor, kalsium og magnesium.

det er roten til hvtløksplanten som blir brukt. den delen som sitter i jorden, som består av flere fedd som ligner litt på små appelsinbåter. den har ett hvitt eller fiolett skall rundt seg. feddene har en sterk smak og lukt og du kan bruke den til ALT!




Hvitløksånde kommer selvfølgelig av at man spiser hvitløk. Selv om hvitløken har mange fordeler i form av smak og helse så kan det være vanskelig å unngå den forferdeligge hvitløksånden.
jeg har fått mange tips som jeg vil dele med dere.
det er når hvitløken blir most at kroppen din gir ut denne lukten. jeg anbefaler og ikke bruke hvitløkspresse. hvis du bruker hel hvitløk eller finhakker den så skal dette redusere lukten. du skal også unngå og tygge hvitløk. jo ferskere hvitløken er dess mindre lukt utgir den.
spis persille til hvitløk, det skal også hjelpe.

har du noen tips angående hvitløksånde?

spiser du hvitløk?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar