Matbloggtoppen

fredag 15. oktober 2010

en skikkelig brannmann-middag!


Pus er klar for middag :)

jeg fikk i oppdrag å lage en reall brannmann-middag. nå vet jeg da ikke helt hva brannmann Sam og resten av klanen pleier å spise for å manne seg opp før de går på jobb, men en god middag ble det iallefall.
Lisbet var flittig med og hjalp meg med å handle og lage mat. hun fikk tilogmed være med på å bestemme hva vi skulle ha til middag. det ble en utrolig koselig og vellykket kveld. vi fikk også snakket litt med Mirijam i Ungarn mens vi laget mat



forrett:
hvitløkswrap med serranoskinke og kremost

hovedrett:
kylling på potetseng

dessert:
tilsølte brannmenn ;)

forretten og hovedretten får hver sitt innlegg, men her får du oppskriften på de tilsølte brannmennene våre ;) egenkomponert av Lisbet og meg, med inspirasjon fra den klassiske desserten tilslørte bondepiker.


TILSØLTE BRANNMENN

2 porsjoner

1 stk mango
2 dl kremfløte
1 dl hakkede valnøtter
litt blåbær til pynt
eventuellt litt melis

skjær mangoen opp i små terninger, hvis mangoen ikke er søt nokk kan du røre inn litt melis. pisk kremen, ha i en ss melis hvis du vil ha den søt. legg ingrediensene lag for lag i to serveringsskåler eller i noen pene glass. pynt med blåbær på toppen.



TILSLØRTE BONDEPIKER

2 porsjoner

1 1/2 stk eple
3 ss sukker
¼ dl vann
1 ss smør
3 ss brødrasp
1/2 ts malt kanel
1 1/2 dl kremfløte

Skrell og skjær epler i terninger og ta bort kjernehuset. Ha terningene i en gryte sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. kjøl det ned. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1,5 dl mos brukes til denne oppskriften.
Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
Pisk fløten. ha eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar