Samboeren min kom over denne oppskriften på dagbladet sine sider en dag, der det var ett innlegg om familier, tidsklemma og mat. Merker det selv her hjemme med han på 9 som ikke vil spise grønnsakene sine. Vi må stadig prøve nye metoder for å "lure" grønnsakene inn i maten, men det fine er at de fleste funker. Jo bedre han synes middagen er, jo lettere er det å få han til å spise grønnsaker. Å ha grønnsaker i kjøttboller, karbonader, gryteretter, lasagne, tomatsaus og lignende er ett supert tips!
Du finner flere gode oppskrifter i innlegget, og vi prøvde den ene. Jeg pleier sjeldent og følge oppskrifter slavisk, så jeg skriver den oppskriften jeg brukte og så får dere bestemme selv om dere vil prøve den ene eller den andre :)
Jeg valgte å bruke fersk laks istedet for røkelaks pga at jeg synes røkelaks blir for salt når du har den i mat på denne måten. Brukte og rømme istedet for creme fraiche, BARE fordi det var det vi hadde. Anbefales ikke, siden rømme ikke liker å koke. Her er oppskriften, vel bekomme!
LAKS MED ROSÉPEPPER OG CRÈME FRAICHE
2 porsjoner
400 gram fersk laks
250 gram tagliatelle eller annen pasta
2 ts rosépepper, knust
1 håndfull sukkererter
Crème fraiche
Salt og pepper
Skjær laksen i små terninger, stekes på panne med litt smør. Ha i krydderet. Kok pasta som anvist på pakken, med litt olje i vannet. Noen plasser står det at en skal ha salt i vannet, men jeg prøver i ha minst mulig salt i maten, derfor dropper jeg det. Det er ikke noe vits i å ha salt i synes jeg.
Nå laksen nermer seg ferdig kan du ha i sukkererter som du deler i tre. Tilsett crème fraiche helt mot slutten.
Dette kan godt serveres med salat og brød til, og kanskje ett glass vin? :)
Håper det smaker!
Fakta om...
Rosèpepper er ett krydder som kommer fra rosèpeppertreet. Krydderet er ikke en peppersort, men er faktisk i cashewfamilien. Så om du er allergisk mot nøtter som cashew, bør du være forsiktig med dette krydderet.
Krydderiet passer utmerket til bakverk og desserter, men også fantastisk å bruke i retter med sjømat, viltkjøtt, kalv, lam og kylling.
Rosèpepperen har en rund blomsteraktig aroma, men som også minner om vanlig sort pepper
250 gram tagliatelle eller annen pasta
2 ts rosépepper, knust
1 håndfull sukkererter
Crème fraiche
Salt og pepper
Skjær laksen i små terninger, stekes på panne med litt smør. Ha i krydderet. Kok pasta som anvist på pakken, med litt olje i vannet. Noen plasser står det at en skal ha salt i vannet, men jeg prøver i ha minst mulig salt i maten, derfor dropper jeg det. Det er ikke noe vits i å ha salt i synes jeg.
Nå laksen nermer seg ferdig kan du ha i sukkererter som du deler i tre. Tilsett crème fraiche helt mot slutten.
Dette kan godt serveres med salat og brød til, og kanskje ett glass vin? :)
Håper det smaker!
Fakta om...
Rosèpepper er ett krydder som kommer fra rosèpeppertreet. Krydderet er ikke en peppersort, men er faktisk i cashewfamilien. Så om du er allergisk mot nøtter som cashew, bør du være forsiktig med dette krydderet.
Krydderiet passer utmerket til bakverk og desserter, men også fantastisk å bruke i retter med sjømat, viltkjøtt, kalv, lam og kylling.
Rosèpepperen har en rund blomsteraktig aroma, men som også minner om vanlig sort pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar