Matbloggtoppen

søndag 26. desember 2010

ost og te kveld med jentene


Jeg inviterte noen av mine nærmeste venninner på en oste og te kveld :) jeg elsker jo og stelle i stand til slike koseligge kvelder. da gjenstår det bare å finne ut hvilke oster jeg skal servere. smakte noen fantastiske oster hos Lene sist jeg var hos henne, så jeg måtte stjele noen ideer der fra.
jeg kjøpte en boks med kjeks som heter Sætres Beste, 5 kjeks som passer ypperlig til ost. Ritz kjeks måtte jeg også ha.

Ridderost er en halvfast kittmodnet ost med enestående fyldig smak og en sterk aroma. Den har en lysegul, silkemyk tekstur og en smidig konsistens som sammen med den orangegule overflaten gir et lekkert utseende.
den passer godt til mørk og lyst brød, til søt og salt kjeks samt til frukt og grønnsaker. Bruk gjerne ternet Ridder som snacks alene, eller som ingrediens i salater.

Ridderost med grapefrukt

Crème chérie er en smelteost med tett masse og ingen hull og har lang holdbarhet. Den er halvfast og må skjæres med kniv. Smaken er mild med en anelse av kirsebær.
denne osten egner seg ypperlig som turmat da den ikke trenger kjøling. Passer også meget godt på ostefatet, som dessert, snacks og til snitter og kanapéer.



Brie de Paris og Crème Chérie

Brie er en fransk ost fra Brieregionen sør for Paris. den har hvit mugg på utsiden, med en myk masse inni. den er formet som et jul som skjæres opp i trekanter. massen inni blir mykere ette hvert som den modnes. denne osten er god både til kjeks, brød eller varmet i ovnen. den såises gjerne som dessert sammen med forskjellig frukt og gjerne til en egnet vin.

Arla Buko garli er en pisket kremost med hvitløk lagd på dansk kumelk. den luftige, myke og kremete konsistensen gjør den ypperlig på brødskiven eller til kjeks og matlaging.

TINE Kremost er friske, milde og smøremyke oster som passer bra til det meste, som pålegg eller smaksforsterker.
TINE Kremost Krydder egner seg godt som pålegg eller som smakshever i supper og sauser, og har en smidig og smørbar konsistens. TINE Kremost har noe for enhver smak. Den kommer i variantene Naturell, Mandarin og Ananas, Pepper, Urter, Krydder, Hvitløk og sesongvarianten Tzatziki. så her er det mye og velge i.

Norvegia har en mild og rund smak som alle liker, og den kan brukes til det meste.
denne osten er godt egnet for skiving og riving, og kan brukes til mer enn pålegg. den har gode smelteegenskaper og passer godt i både kalde og varme retter, som f.eks. salater, sauser, tacos, pizza og pai, og ikke minst til ostesmørbrød.

Norvegia med serrano, druer og paprika

det var en liten beskrivelse av de forskjellige ostene jeg serverte. infoen fant jeg på Tine.no
jeg la ostene opp på fat og hadde druer og paprika til sammen med en skål appelsinmarmelade. jeg kjøpte også en grapefrukt som jeg skar av 1/3 del. trykket ternet norvegia med serranoskinke og paprika/druer på grillpinner for så å stikke dem ned i grapefrukten.



det var en super koselig kveld. vi gikk å småspiste hele kvelden og koste oss med te og baileys. håper det kan gjentas en gang :)




1 kommentar:

  1. Dette så superkoselig ut! Synd jeg ikke kunne være med :/ Håper å få lov å komme neste gang, selv om jeg i bunn og grunn er superskeptisk til ost:p Hehe.. Klem <3

    SvarSlett