Matbloggtoppen

tirsdag 3. april 2012

Pai til middag

Da var jeg endelig igang igjen med bloggen min. Nå har jeg flyttet fra den vakre byen Sandnes, og opp til regnfulle Bergen. Det er veldig spennende å flytte fra alt det trygge som var hjemme i Sandnes, og nå må jeg begynne med blanke ark. Jeg trives vertfall til nå. Dette blir intressant.
Håper jeg får skikkelig gang på bloggen min igjen!

Vi har hatt veldig fint vær her i det siste, så her om dagen ble jeg tatt  med til Gamle Bergen for å se. Ble fortalt at Gullars ble spillt inn her i sin tid, passet jo meg fint siden jeg elsket Gullars da jeg var liten jente. Mange fine gamle hus som var blitt restaurert, akkurat som en liten by midt i byen. Veldig koselig.

bonusbarnet mitt Kasper :) og JonnyHar endel kokebøker som jeg har fått fra venner og familie opp igjennom årene. Setter alltid pris på det, er veldig glad i å prøve nye ting. Så her om dagen fikk min kjære se i den ene boka, om det var noe han kunne tenke seg å ha til middag. Det ble pai. Har laget pai før, men ikke denne versjonen. Somregel har jeg skinke i med ost og eggestand, men denne gangen ble det med biff og grønnsaker. nam!
Jeg har blitt veldig glad i den hele mørbradbiffen som de selger på Rema 1000, den er saftig og fungerer til alt. Biff, gryteretter og ikke minst pai. Billig er den også, pleier å ligge på rundt 129 kr/kg.


PAI MED BIFF OG GRØNNSAKER
4 personer

paideig:
250 gram hvetemel
150 gram smør i terninger
1 eggeplomme
3 ss vann

fyll:
ca 400 gram oksekjøtt
1/2 rødløk
1/2 rød paprika
1/2 brokkoli
2 ss margarin
3 dl okse kraft
1 dl matfløte
2 ss hvetemel
1 egg
2 ss melk

Slik lager du deigen: Sikt melet i en stor bolle. Smuldre inn smøret til det blir som små brødsmuler. Tilsett eggeplomme og vann. Bruk en kniv til å røre dette sammen. Bruk skjærende bevegelser til det blir en deig. Er deigen for tørr så tilsetter du mer vann. Etter en stund kan du ta deigen ut av bollen og bruke hendene til å gjøre den glatt og fin. Pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskap i 30 minutter. Du kan også la deigen ligge til dagen etter. Del deigen i to å kjevle den ene ut slik at den dekker paiformen. Trykk den godt ner i formen og stikk hull i bunnen med en gaffel før du steker den. Dette er for at dampen som danner seg under deigen skal sive ut. Forstek bunnen i 5-10 minutter på 200 grader midt i ovnen. Kjevle ut den andre deigen slik at den dekker toppen, men legg denne til side for dette skal være lokket på paien.
Fyllet: Skjær kjøttet i strimler og kryddre godt med pepper. Løken kuttes i små terninger. Paprikaen kan gjerne kuttes i litt større terninger og brokkolien i små buketter.
Varm stekepannen med margarin, ha i kjøttet og løken. Stek dette noen minutter før du tilsetter hvetemel, spe med kraft. La det koke opp mellom hver gang du sper. Ha i fløte tilslutt. La dette koke til det blir til en veldig tykk saus. Ha dette over i paiformen. Legg paprika og brokkoli over slik at det dekker hele paien. Legg pailokket over og trykk det ned slik at det henger seg sammen med resten av paien. Stikk noen hull på toppen. Pisk egg og melk sammen og pensle paien med det.
Stekes i ovnen på 200 grader i 15-20 minutt til paien er gyllen på toppen. Pass på, for den kan fort svi seg :)
Kan godt serveres med en god salat til. Håper det smaker!
1 kommentar:

  1. Jeg har aldri lagd pai! så kanskje jeg skal starte med det. Så veldig godt ut...

    SvarSlett