Matbloggtoppen

onsdag 5. oktober 2011

Hjemmelaga knekkebrød!





Jeg og min kollega har blitt ganske så matleie. vi vandrer jo i den samme brødmaten hver dag i vårt lille konditori. det blir jo litt kjedelig etter noen år. selv om kundene våre ikke synes å ha noe imot å spise det samme uke etter uke da ;)

vi har prøvd oss litt på lav-karbo greiene som alle driver med for tiden. jeg vil ikke kutte det helt ut, men bare spise litt mindre av det. og jeg må si at jeg føler meg mye bedre av å spise mindre brød, pasta, ris og potet. var flink frem mot sommeren, men da jeg reiste på ferie datt det helt vekk. Nå tenkte jeg å prøve ijen og slår til med hjemmelaga knekkebrød med lite innhold av karbohydrater.

har fått oppskrift på knekkebrød av Evy og Monica. så søkte jeg litt på nett og fant en kjekk blogg: Hanne og Karis lavkarbohverdag. utifra de tre endte jeg opp med denne oppskriften





KNEKKEBRØD

ca 16 stk

200 gram solsikkekjerner
50 gram linfrø
50 gram gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1/2 ts salt
5 dl vann
2 ts sukker (kan droppes)


sett ovnen på 160 grader. rør sammen alt det tørre. så tilsetter du væsken og rører godt. det er nå veldig viktig at du lar det stå og svelle i minst 10 minutter. fiberhusk gjør at alt blir til en klissete god deig. legg bakepapir på ett stekebrett. smør deigen godt utover, smør det tynt utover, men ikke la det bli noen hull i deigen. en kakespade er veldig behjelpelig. skjær ut knekkebrødene med ett pizza hjul før du setter brettet midt i ovnen i 35 min, så snur du brettet rundt og lar det steke 35 minutter til. følg med dem mot slutten så de ikke blir svidd. la knekkebrødene bli helt kalde før du kutter dem opp. 
serveres med masse godt pålegg :)



Fakta om...




Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding som er bra å bruke når du vil bake brød og lignende som du ikke vil ha gjær i. det er vannoppløselige fibre fra planten Psyllium Husk. gjør deigen fyldigere, mer fiberrik og ikke minst holdbar. Du får kjøpt den i de fleste butikker hvor de selger glutenfritt. så gå rett bort til hyllene med de glutenfrie varene, så finner du den nåkk. jeg synes den var dyr, men siden det ikke skal så mye til og jeg mest sannsynlig lager flere knekkebrød, får det vel gå for denne gang :)








2 kommentarer: