fredag 15. oktober 2010
en skikkelig brannmann-middag!
Pus er klar for middag :)
jeg fikk i oppdrag å lage en reall brannmann-middag. nå vet jeg da ikke helt hva brannmann Sam og resten av klanen pleier å spise for å manne seg opp før de går på jobb, men en god middag ble det iallefall.
Lisbet var flittig med og hjalp meg med å handle og lage mat. hun fikk tilogmed være med på å bestemme hva vi skulle ha til middag. det ble en utrolig koselig og vellykket kveld. vi fikk også snakket litt med Mirijam i Ungarn mens vi laget mat
forrett:
hvitløkswrap med serranoskinke og kremost
hovedrett:
kylling på potetseng
dessert:
tilsølte brannmenn ;)
forretten og hovedretten får hver sitt innlegg, men her får du oppskriften på de tilsølte brannmennene våre ;) egenkomponert av Lisbet og meg, med inspirasjon fra den klassiske desserten tilslørte bondepiker.
TILSØLTE BRANNMENN
2 porsjoner
1 stk mango
2 dl kremfløte
1 dl hakkede valnøtter
litt blåbær til pynt
eventuellt litt melis
skjær mangoen opp i små terninger, hvis mangoen ikke er søt nokk kan du røre inn litt melis. pisk kremen, ha i en ss melis hvis du vil ha den søt. legg ingrediensene lag for lag i to serveringsskåler eller i noen pene glass. pynt med blåbær på toppen.
TILSLØRTE BONDEPIKER
2 porsjoner
1 1/2 stk eple
3 ss sukker
¼ dl vann
1 ss smør
3 ss brødrasp
1/2 ts malt kanel
1 1/2 dl kremfløte
Skrell og skjær epler i terninger og ta bort kjernehuset. Ha terningene i en gryte sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. kjøl det ned. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1,5 dl mos brukes til denne oppskriften.
Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
Pisk fløten. ha eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar