Matbloggtoppen

onsdag 30. mars 2011

Gaver fra kjøkkenet...

Jeg fikk en kanon fin bok av Lisbet til jul, å den håper jeg å få brukt mye. Boken heter gaver fra kjøkkenet. tittelen sier seg egentlig selv. her finne du alt fra små kaker og kjeks, til sauser og syltetøy. Jeg synes alltid det er kjekt å få gaver som folk faktisk har tenkt litt igjennom da de kjøpte det. håper å få vise dere noen av de oppskriftene en gang. ellers så kan jeg virkelig anbefale deg å kjøpe den om du liker og lage litt mer personlige gaver. det er jo veldig fint til en som har alt.



Da jeg var lita jente var det alltid spennende og følge med på hva mormor laget på kjøkkenet. det er henne jeg har den fantastisk gode brune sausen fra. jeg satt lenge på benken og bare så på. en dag laget hun fløtekarameller! Jeg kjenner ennå smaken av karamellene som smelter så aldeles i munnen og lukten som la segi hele huset, mmm...

forrige mnd var det morsdag. i den anledning valgte jeg å lage en liten personlig gave til min kjære mor :) Jeg fant et fint krus på Nille. cellofan og silketråd hadde jeg, så da gjenstod det bare å lage karamellene.
oppskriften fant jeg på nett, enkelt og greit. det finnes mange oppskrifter, men jeg  MÅ virkelig si at vis oppskriften ikke har meierismør i seg så kan du bare glemme det!

Til mor
Fra Mariann


FLØTEKARAMELLER

3 dl kremfløte
0,75 dl sukker
0,75 dl lys sirup
75 gram meieri smør
1 strøken ts vaniljesukker




ha bakepapir i en "lasagneform" og smør den med olje. denne formen passer fint til å kjøle ned karamellene i. ha fløte, sukker, sirup og smør i en kjele med tykk bunn. rør i gryten til det har fått ett oppkok, skru ned varmen. blandingen skal bli ca 125 grader (bruk et termometer). ikke rør for mye i gryten! det kan fort ta litt tid for å nå temperaturen, men det er verdt det.
når du har nådd 125 grader, tar du gryten fra platen og rører inn vaniljesukkeret.
hell massen i formen og avkjøl. skjær dem så opp i passe biter. pakk dem inn i cellofan :) så har du en veldig fin gave!





søndag 6. mars 2011

Nye kokebøker!!







da har jeg fått meg to nye visuelle kokebøker :)) jeg kom over disse en dag å bare måtte ha dem. gleder meg til å ta fatt i noen av de gode oppskriftene jeg fant i dem. Med mange trinn for trinn bilder og gode forklaringer kan hvem som helst ta fatt i disse oppskriftene. Bøkene har oppskrifter på tradisjonelle forretter, supper, hovedretter og desserter. Asiatisk mat synes jeg er kjempe godt, men jeg synes det du får i kina sjappen rundt hjørnet fort kan bli kjedelig og mye av det samme. Da passet det fint med denne boken så jeg kan prøve meg fram selv med ulike asiatiske retter. Det samme gjelder vel den italienske boken. jeg kan lage mye italiensk, men det er alltid noe nytt og enda mer spennende der ute en pasta carbonara og bolognese :)





så får vi se da, om jeg får laget noen gode middager med disse kjekke bøkene...