Matbloggtoppen

lørdag 1. januar 2011

3-retters middag for to!


her får du oppskrift på en 3-retters som jeg disket opp med til meg og Mirijam da hun kom hjem på juleferie etter 3 mnd som student i Ungarn.


 
Forrett: Fiskesuppe
Hovedrett: Mangokylling med ris
Dessert: Sjokolademousse med baileys


FISKESUPPE
ca 1 liter

9 dl fiskekraft
1 dl fløte
100 gram laksefilet eller annen fisk i terninger 1cm*1cm
4 ss reker
1 stk gulrot julienne
1 vårløk kuttet i ringer
maizenna
salt
hvit pepper


 
denne oppskriften er beregnet som middag, lager du den som forrett skal det være 2,5 dl suppe per person. du kan enten koke fiskekraft selv eller bare bruke buljong, det funker fint det også. kok opp kraften og smak den til med krydder. ha i fisken og rekene, la suppen koke i 2 minutter. ha i fløten tilslutt. bruk maizenna til å gjøre suppen tykkere vis det trengs. ha litt grønnsaker i to serveringsskåler før du øser suppe over. pass på at det er fisk og reker i begge skålene. resten av grønnsakene har du i suppen. servèr :)

du kan lage masse fiskekraft for så og fryse den. da kan du enkelt lage suppe når du vil på 1-2-3 :)


MANGOKYLLING MED RIS
2 personer

2 kyllingfilèter
1 mango i tynne skiver
kokt ris
salt
pepper
plastfolie


 
ha plastfolie på benken, brett ut kyllingfilèten og legg den på folien. ha ny folie over kyllingen og bank filèten flat. ha mango i kyllingen og brett filèten rundt mangoen. kryddre kyllingen og ha den i en ildfast form med smør. stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 min. serveres med kokt ris, karrisaus og valgfrie grønnsaker.


KARRISAUS
5 dl

1 skrellt eple i terninger
1/2 løk i ringer
1 ss karri (kommer litt an på hvor sterk karrismak du vil ha i sausen)
5 dl kokosmelk
salt
pepper

stek eple og løk til det er mykt. ha i karri. spe så med kokosmelk og smak til med krydder.  sil sausen før servering.
det pleier å bli beregnet 1,5 dl saus per person, men jeg synes dette er for lite ;) jeg elsker nemlig saus!




 
SJOKOLADEMOUSSE MED BAILEYS
3-4 porsjoner

2 egg
1 dl kremfløte
1/2 ts vaniljesukker
1/2 plate kokesjokolade
2 ss sterk kaffe
2 cl baileys irish cream


 
skill eggene. visp eggehvitene stive. visp kremen sammen med vaniljesukker. smelt sjokoladen sammen med kaffe og baileys i vannbad. rør eggeplommene inn i sjokoladen, så tilsetter du dette i kremen. tilslutt vender du dette inn i eggehvitene. ha massen i en skål eller porsjonsglass. la moussen stå kaldt minst en time før servering, men det må helst spises samme dag. du kan også kjøpe sjokolademousse i pose på butikken. disse er også veldig gode. da erstatter du litt av melken med baileys. pynt med skiver av appelsin.



Fakta om...

Og kutte grønnsaker à la Julienne er en tilberedningsmåte som går ut på og kutte grønnsaken i tynne strimler/staver. de skal være like lange ca som en fyrstikk. denne måten er mye brukt til grønnsaker som skal brukes i supper, fordi det ser finere ut enn grønnsaker i terninger, de trekker til seg mer smak og gjør at koketiden blir mindre.


grønnsaker à la Julienne