Matbloggtoppen

søndag 31. oktober 2010

Baileys ostekake!

JA, du hørte riktig! en kake med baileys i! en fantastisk oppfinnelse. slet litt med ingrediensene siden denne ble produsert og konsumert i Ungarn ;) men den ble vellykka og jeg gleder meg masse til og lage den her hjemme!!

jeg fant oppskriften på nettet. det fins flere, men jeg bruker min egen basisoppskrift og har i liiiitt ekstra Baileys ;)

BAILEYS OSTEKAKE

24 cm springform

1/3 dl kremfløte
1 boks med kremost naturell
100 gram grovhakket mørk sjokolade
4 cl baileys irish cream
1 pakke digestive kjeks
100 gram smør
gelantin






knus kjeksen og ha i smeltet smør. ha bakepapir i bunne til springformen. hell over kjeksmassen og trykk det godt ned i formen. sett det kjølig.
kremosten bør være romtemperert. pisk kremen. rør ut kremosten slik at den blir myk og luftig, tilsett litt krem av gangen. bruk bruksanvisningen på gelantin pakken for og finne ut hvor mye du skal ha oppi.
rør inn nedkjølt gelantin i kremostmassen. tilsett sjokoladen.
ha halvparten av kremostmassen i formen. tilsett baileys i resten av basen og ha det i formen.

pynt med skjokolade på toppen og la det stå kaldt, helst til neste dag om du klarer og holde deg så lenge da :)







torsdag 28. oktober 2010

Pècs by night

da har jeg kommet meg trygt hjem etter en super tur i Ungarn. har hatt en del å gjøre hjemme etter at jeg kom hjem så det har blitt lite blogging.

ville bare slenge med noen bilder fra da vi gikk igjennom Pècs sentrum på vei hjem etter en koselig kveld. under får du også noen dagsbilder av da Mirijam tok meg med på litt sightseeing i den fine byen Pècs :)
Pècs er også kulturbyen i 2010 sammen med Istanbul.










Utsikten utenfor leiligheten til Mirijam og Thomas



Her ser du bilde av en del av den gamle bymuren. Det var denne delen som beskyttet hovedporten











Den store og fine katedralen i Pècs







fredag 22. oktober 2010

Sissel's siste kveld i Pècs!

Tirsdag 19.10

i dag ble det ennå mer shopping på oss. vi skulle denne gang utforske Pècs Plaza, som er ett kjøpesenter som ligger ca 10 min ifra leiligheten til Mirijam og Thomas. Mirijam hadde heller ikke vært her før så vi visste egentlig ikke hva vi gikk til. det var ikke det største kjøpesenteret, men det var en god del forskjellig butikker.
sissel og jeg fikk kjøpt oss noen nye Puma sko og litt andre småting og klær. invisterte i en søt liten springform som passer perfekt til lille meg. så da kan jeg lage kaker til bloggen UTEN og lage til hele Stavanger :)
har gjordt ferdig en del julepresanger mens jeg har vært her nede, og det er egentlig ganske deilig!


Utenfor kinoen på Pècs Plaza

etterpå tok vi taxi hjem og fikk lagt fra oss tingene våre før vi spiste lunsj i nabobygget. vi ble anbefalt og prøve Flekken, som det heter så fint ;) det var en liten og koselig restaurant. her serverte de mye forskjellig av alle sorter kjøtt.

Sissel og Mirijam kjøpte seg helstekt Ørret med grønnsaker og gnochi. jeg valgte kyllingbryst med skinke, mozerella og tomater servert med ris. det var kjempe billig og veldig godt! som drikke fikk jeg endelig prøve fanta rasberry. NAM!





vi jentene spillte UNO og koste oss med litt god drikke mens vi ventet på guttene som fortsatt ikke var kommet hjem fra skolen.



da Thomas og Tore kom hjem rundt 20.00 så gikk vi ut for og spise mexicansk på den lille søte restauranten Tex Mex. har aldri fått så god service før, vertfall ikke i Pècs. servitøren visste virkelig hva han snakket om og kunne virkelig fortelle oss allt fra menyen.



mannfolka tok tidlig kveld for å gå hjem og studere, mens vi koste oss videre til de stengte. så nå sitter vi i hver vår haug hjemme i leiligheten etter en utrolig koselig kveld :)



og tilslutt en liten intern humor
"Josè Jalapeño on a stiiiiiick"

torsdag 21. oktober 2010

Jentene disker opp med lammecarrè!!

Mandag 18.10

Etter en god frokost tok vi taxi til Metro, som er det samme som Storcash hjemme i Norge. vi håpet på å finne lam, og det gjorde vi!! endelig!
etter at vi fikk lagt fra oss det vi handlet, tok vi turen ned til Àrkàd igjen. kjøpte flere klær og julegaver :) spiste italiensk lunsj. og jeg fikk meg en hau med nye smykker og øredobber, hehe.



da vi kom hjem var det på tide å begynne med middagen. Tore og Thomas var selvfølgelig invitert, og etterpå ble det baileys og Party Alias. guttene vant med 2 poeng, hehe.
maten var kjempe god, og det er alltid ekstra kjekt når vi har laget den selv.





LAMMECARRÈ MED POTETSTAPPE, RØDVINSSAUS OG DAMPEDE GRØNNSAKER

4 personer

800 gram lammecarrè
1 løk
2 fedd hvitløk
1 liter vann
smør
fersk rosmarin
salt
pepper

finhakk 1 fedd hvitløk og 3-4 stilker rosmarin. gni dette inn i lammet sammen med salt og pepper. brun kjøttet på begge sider i en stekepanne med smør.
ha litt smør, pepper, rosmarin, grovkutta løk og hvitløk i en ildfast form sammen med kjøttet. hell over vann og sett det i ovnen. kjøttet skal stekes på 170 grader i ca 15 minutter. la kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i passe stykker.



RØDVINSSAUS

4 pers

2 sjalottløk
5 dl rødvin
5 dl lammekraft eller annen kraft, det kommer ann på hva du skal ha det til.
salt og pepper

finhakk sjalottløken og ha det i en stekepanne, hell på rødvin og kok dette sammen til det blir en slags marmelade. ha så i kraften og kok dette til ca halvparten av mengden. smak til med salt og pepper.



DAMPEDE GRØNNSAKER

1 brokkoli
1 rødløk
1 paprika

grovhakk grønnsakene og ha dem i en gryte sammen med en klatt smør, 1 dl vann og litt salt. kok dette i ca 5 minutter med lokk. du kan selvfølgelig bruke hvilke grønnsaker du vil :)





oppskriften på potetstappe finner du her

onsdag 20. oktober 2010

søndag i Pècs


vår gode venn Poto ;)


aaah, godt å såve lenge! søndag er til for å ikke brukes til noe fornuftig, men siden det meste er åpent her alikevel så kom vi oss ut tilslutt. bakeriet ligger rett nedi gata her og sentrums gatene er ikke langt unna de heller. så vi fikk oss gode ferske rundstykker til frokost med te og det som hører med.



etterpå var planen og handle inn middag til kvelden. Lammecarrè med potetstappe, rødvinssaus og dampede grønnsaker.
vi gikk til Àrkàd for de har stort matvarehus noe lignende Obs hjemme i norge.
vi fant vel det meste vi skulle ha, untatt lammet! KRISE!
de må da ha lam i dette landet? mannen bak disken bare ristet på hode da vi spurte.
så skulle vi hjem med 4 * 6 flasker med vann og noen godt fyllte poser med matvarer. tok taxi såklart siden d ikke koster mer en rundt 30 kr, men d var samtlige av posene med vann som visst nåkk ikke ville være med. vi fikk dem da med tilslutt, etter mye krangling :)

siden det ikke ble noe lammemiddag bestemte vi oss for og gå ur og spise. denne gang på Arizona som er nåkk en koselig liten plass.
veldig god mat, men de ansatte var desverre ikke noe å foretrekke. her går vi for maten og ikke servicen for å si det sånn.

Muslingene til Tore. Mirijam og meg fikk smake. d smakte ikke vondt, men ikke helt godt heller...



Kyllingfilèt med spinat og hvitløkssasus




Biff med scampi :)

vel hjemme ble vi jentene sittende og spille UNO og snakke til langt på natt :) koselig! det sjer jo ikke så ofte nå lengre siden Mirijam bor her nede.

imorgen skal vi ut på jakt etter lam!